Du skal vælge, Corydon: Fyringer eller billig medicin

Dyr medicin tvinger regionerne til at spare flere hundrede millioner. Det kan i sidste ende betyde fyring af medarbejdere, lyder advarslen fra regionernes formand til finansminister Bjarne Corydon.
Regionerne bøn til Bjarne Corydon: Lad os finde billigere medicin ellers koster det i medarbejdere
Regionerne bøn til Bjarne Corydon: Lad os finde billigere medicin ellers koster det i medarbejdere Foto: Scanpix/Johan Gadegaard

Formand for Danske Regioner vil have mulighed for at indkøbe billigere medicin, hvis ikke de store sparekrav til regionerne skal koste medarbejdere.

- Kan vi ikke røre ved medicinen, så må vi jo prioritere i forhold til personalet, siger regionernes formand, Bent Hansen (S) til Ritzau.

Tirsdag begynder han forhandlinger med landets finansminister, Bjarne Corydon (S) om regionernes økonomi.

Hul på en milliard kroner

Alene i årets første fire måneder er udgifterne til sygehusmedicin steget med 400 millioner kroner. Og det anslås, at der ved årets afslutning vil være et hul på en milliard kroner i regionernes medicinkasse.

Derfor skal regionerne nu skal slibe sparekniven.

Alene i Region Midtjylland skal der spares 699 millioner kroner frem til 2019. Det får Midtjyllands regionsrådsformand og formand for Danske Regioner, Bent Hansen, til at foreslå, at Danmark, ligesom flere nabolande, skeler til prisen, når der skal indkøbes medicin.

Læger: Voldsomme sparekrav

Det er uacceptabelt, at de stigende udgifter til medicin skal medføre nedskæringer på sygehusets personale, mener Lægeforeningens formand Andreas Rudkjøbing:

- Der er tale om en urimelig fordeling af udgifterne. Ny og dyr medicin til bestemte sygdomme betyder, at nogle afdelinger bliver ramt af meget voldsomme sparekrav, siger han til Ritzau.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.