Du skal strikke og have en hobby, fordi …

Det lyder muligvis gammeldags og kedeligt at have en hobby, men det er faktisk en rigtig god idé med noget, du kan sysle med, viser forskning.
Det er ikke spor tidsfordriv at strikke eller lave træmænd - det er pokkers god hjernegymnastik.
Det er ikke spor tidsfordriv at strikke eller lave træmænd - det er pokkers god hjernegymnastik. Scanpix

Du samler på servietter, du strikker nisser om aftenen, eller laver små lerfigurer hver onsdag. Og det er muligvis ikke det første, du fortæller kollegaer, venner eller en ny kæreste.

Men du har en hobby og det skal du være glad for – har du ikke det, skal du skynde dig at få en, det er nemlig godt for både din hjerne og dit humør, ifølge health.com.

Har du ikke allerede en hobby, skal du skal ikke føle, du er for gammel til at optage en. Især ældre mennesker har nemlig godt af at holde hovedet i gang, viser studier fra Mayo Clinic of Aging.

Start før du bliver gammel

Du vil få en både hurtigere, bedre og mere frisk hjerne ved holde den i gang med en hobby. Både som ældre, men også som ung.

Det er nemlig ikke kun de ældre mennesker, der opnår en forbedret hjerneaktivitet ved at være med i en bogklub eller forme træ på værkstedet.

Faktisk forklarer ledende forsker, Rosebud O. Roberts, at du endelig skal gå i gang med at dyrke din hobby i en ung alder:

- Jo tidligere folk begynder og fortsætter med det livet igennem, jo større bliver fordelene, de får ud af aktiviteterne.

Det kan altså betale sig at prioritere en aften foran symaskinen eller med at ordne frimærker, frem for en foran computerskærmen eller på sofaen. Du holder din hjerne ung og frisk, og så laver du noget af det, du bedst kan lide.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.