Du SKAL altid gå på WC før og efter sex

Er du kvinde og døjer du med et underliv, som får infektioner og gør ondt, så gør dig selv den tjeneste at huske dine toiletbesøg, før du har sex og efter.
Selvom det er hyggeligere at blive i sengen, så er det en god idé at gå på WC efter sex
Selvom det er hyggeligere at blive i sengen, så er det en god idé at gå på WC efter sex Scanpix

Vidste du, at en af de hyppigste årsager til urinvejsinfektioner er, fordi du har haft sex? Derfor gør du klogt i at gå på WC før og efter sex, skriver kk.no

Faktisk er der ikke meget tid til kys og kram efter sex, og du bør heller ikke tage en lur, før du har været på toilettet for at tisse. Det skal du nemlig helst gøre indenfor de første 15 minutter, efter I er færdige.

LÆS OGSÅ: Dronningens trusser under lup

Og hvorfor nu det? Jo, de bevægelser, I laver under et samleje, vil presse bakterier så langt op i blæren fra urinrøret, at det er vigtigt at få dem ud igen, og det gør du, når du går på wc og tisser.

Vejen til infektion

Gør du ikke det, ja så er du godt på vej til at give dig selv en urinvejsinfektion og det er simpelthen ikke det værd, hvis det kan undgås.

LÆS OGSÅ: Hemmeligheden bag holdbare parforhold

NYtimes.com skriver, at det i USA er sådan, at 80 procent af alle urinvejsinfektioner kommer hos unge kvinder indenfor 24 timer efter sex.

Og fagredaktør hos Apotek 1, Gunhild Kile Sandvik siger da også, at kvinder skal huske at tisse efter sex.

Hun forklarer, at en lægehåndbog angiver de 15 minutter som maksimum for, hvor længe du må vente med at gå på WC.

LÆS OGSÅ: Mads Steffensen: Kvinder bliver klogere med alderen

Visse kvinder har svært ved at tisse lige efter sex, og derfor er det også en god idé at gøre det inden, for så er de bakterier der måtte være før samlejet i hvert fald væk og kan ikke påvirke kroppen.

Sexforsker og rådgiver Berverly Whipple forklarer da også på healthywomen.org, at de, der har svært ved at tisse efter samleje, er ekstra udsatte:

- Nogen kvinder kan ikke tisse umiddelbart efter sex, sandsynligvis fordi musklerne som kontrollerer urinen ikke kan slappe af. Derfor forbliver urinen i blæren, noget som øger risikoen for infektion.

Har du problemer med dette, så kan I også forsøge at være mere forsigtige, når I har sex, forslår sexforskeren.Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.