Du må ikke tjekke din arbejdsmail i dag

Slå arbejdsmailen fra, når du har fri. Arbejde udenfor arbejdstiden kan give dig helbredsproblemer.
At tjekke arbejds-mailen i fritiden er farligere, end du tror.
At tjekke arbejds-mailen i fritiden er farligere, end du tror. Foto: Colourbox

Mange mennesker er online hele tiden, og de tjekker konstant deres arbejdsmail, eller tager opkaldet fra chefen, når de er hjemme. Men det er bestemt ikke en god ide, viser mange studier.

 

Se hvilken dansker, der fandt sit eget middel mod stress. Læs mere på billedbladet.dk

 

Forskere fra den tyske landsorganisation Society for Labour har analyseret tal fra to større europæiske undersøgelser om arbejdslivet. Her viste tallene og svarene fra 57.000 europæere, at halvdelen også arbejdede udenfor arbejdstid. Studiet viste, at de der arbejdede udenfor arbejdstiden døjede mere med:

 

-          Hovedpine

-          Søvnproblemer

-          Hjerteproblemer

-          Træthed

-          Angst

-          Muskelplager

 

Forskningen viser, at der er en øget tendens til, at mange også arbejder udenfor normal arbejdstid, fordi alle er koblet op til deres smartphone. Men det er som sagt at gøre sig selv en bjørnetjeneste.

- Fritid bør være fritid. Er det ikke det, må vi forvente at målet om hvile og restitution ikke bliver opfyldt, vores forskning viser, at selv lidt arbejde udenfor arbejdstiden kan forværre helbredet, siger forskningsleder Anna Arlinghaus til Daily Mail.

 

Er du på vej til at blive stresset? Tag testen på udeoghjemme.dk

 

Tidligere studier har tillige vist, at smartphonen får mange til at arbejde to timer ekstra hver dag.

I Tyskland er flere store firmaer allerede gået foran. Ledelsen i Deutsche Telekom har for eksempel besluttet, at man ikke må sende mails til folk udenfor arbejdstiden eller i ferier.

- Arbejdsgiverne bør se på, hvordan de kan minimere arbejdstiden for deres ansatte udenfor arbejdstiden. Det bør starte i toppen, og lederne bør gå forrest for at ændre arbejdskulturen, slutter Anna Arlinghaus.

 

Cecilie Wenstrup, NewsDesk, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.