Du får gule tænder af disse læbestiftfarver

Disse farver skal du undgå i dine læbestifter, hvis du ikke vil have gule tænder.
Læbestift gør smukkere. Nej, ikke altid. Se her, hvilke farver, der gør dine tænder gule. 
Læbestift gør smukkere. Nej, ikke altid. Se her, hvilke farver, der gør dine tænder gule.  FOTO: Scanpix

Den rigtige læbestift kan gøre underværker for dig. Den kan få din hud til at gløde og din øjne til at skinne, men er det den forkerte farve, kan den også have den modsatte effekt. Særligt for dine tænder. For der er farver, der kan få din tænder til at fremstå decideret gule, og det er jo en temmelig uheldig sideeffekt, når man smiler til ham den søde på kontoret.

De røde læbers historie: Læs mere på IN.dk

- Hvis der er for mange varme toner i læbestiften, kan tænderne komme til at synes gule. Derfor er det vigtigt at gå mod de kolde farver. Det vil sige farver, der har mere blåt i sig, forklarer makeupartist Mona Ø. Wergeland.

Anne Sofie Espersen: ’’Jeg var ødelagt efter skilsmissen’’. Læs mere på Femina.dk

Det er farver, der hælder mod brune, beige og orange toner, der kan få dine tænder til at se mere gule ud. Dermed er det også de populære 90’er farver, der er så populære for tiden, man skal undgå.

Det er dog ikke altid så let at se, hvilke farver, der er varme, og hvilke der er mere kølige. Det kan også være meget små nuancer, der gør forskellen. Rødt er ikke bare rødt, det er en farve, der kan være både varm og kold.

7 sjove facts om læbestiftens historie: Læs mere på IN.dk

- Er du usikker, så kan du holde to farver i samme skala, en med en varm tone og en med en kold, op og sammenligne dem. Kan du for eksempel godt lide rød læbestift, så bør du vælge den farve, der går mere mod den hindbærrøde i stedet for den jordbærrøde-farve, da jordbærfarven har meget orange i sig, siger Wergeland og fortsætter.

- Når du tester farven i butikken, så gør det på fingerspidserne og ikke på hånden. Farven på dine fingerspidser, har stort set samme farve, som dine læber, slutter Mona Ø. Wergeland.

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.