DSB-kontrollør hyldet af rørt mor: Tak!

En mor til en 10-pige hylder en DSB-kontrollør på Facebook.
Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix/arkiv

Pernille Rahbek satte sig onsdag til tasterne på Facebook.

Anledningen var, at hvad der kunne være endt som en ulykkelig situation for hendes 10-årige datter Astrid i stedet endte lykkeligt. Og det var alt sammen takket være en kvindelig DSB-kontrollør.

Datteren Astrid havde nemlig glemt sit togkort derhjemme og blev stoppet af en kontrollør i s-toget. Men en situation der kunne være endt i tårer og skældud endte i stedet godt.

"Heldigvis var DU kontrollør. Hvis du havde "skældt" Astrid ud, så havde det svaret til at sparke en åben dør ind. Hun var i forvejen rigtig ked af det, utryg og følte, at hun gjorde noget meget alvorligt og ulovligt. Når man er 10 år og ny i trafikken, så er DSB-kontrollører det samme som politibetjente," skriver Pernille Rahbek blandt andet i sit Facebook-opslag.

Hun mener, at kontrolløren fortjener et klap på skulderen i en hverdag, hvor det oftere er raseri og vrede, man bliver mødt med.

- Så, kære du, I får så mange hug, men idag vil jeg gerne sige TAK. Jeg er som mor i forvejen ikke meget for, at vi dagligt sender vores "små" børn alene ud i trafikken til skole. Men det er nu engang en nødvendighed. Så tak for, at du kunne læse Astrid. Ikke true med bøde. Ikke løfte pegefingeren, ikke formane. Du har læst hende. Forklaret hende stille og roligt, hvordan hun skulle komme videre, skriver Pernille Rahbek og slutter sit opslag med følgende bemærkning:

- Jeg er rørt over, at der findes mennesker, der ved, hvornår man skal være menneskelig.

Og det er tydeligvis ikke kun Pernille Rahbek, der er blevet rørt af kontrollørens handlinger. Hendes opslag er i hvert fald i skrivende stund blevet delt mere end 2.100 gange, ligesom mere end 5.800 'synes godt om' det. 

Og det er faktisk endt med, at Pernille Rahbek er kommet i kontakt med den kvindelige kontrollør.

- Jeg hørte faktisk fra hende i dag. Hun sagde, at hun ikke ville have nogen buket, som jeg havde tænkt mig at købe til hende, men at jeg i stedet skulle købe Astrid en is og tage hende med i biografen. Men jeg kommer helt klart til at sende hende en buket alligevel, siger Pernille Rahbek til BT.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.