DSB-chef scorede millioner og forsvandt

Søren Baisgaard forsvandt for 17 år siden med et ukendt antal millioner kroner, som han havde svindlet fra sin arbejdsplads. I 2012 blev han erklæret død, men har siden ringet til Danmark.
Et telefon-opkald fra Søren Baisgaard er det eneste positive livstegn fra ham siden han flygtede med millioner af kroner og efterlod sine to døtre.
Et telefon-opkald fra Søren Baisgaard er det eneste positive livstegn fra ham siden han flygtede med millioner af kroner og efterlod sine to døtre. Foto: Privat/TV 2

Der er stor sandsynlighed for, at den tidligere erhvervsrejsechef hos DSB, Søren Baisgaard fortsat befinder sig i Thailand.

Det skriver TV 2 efter udsendelsen "Som sunket i jorden", som blev sendt på TV 2 torsdag aften.

Søren Baisgaard har været forsvundet siden december 1999, hvor han blev afskediget for bedrageri i millionklassen mod sin arbejdsgiver og forlod sin samlever og deres to små piger.
Få timer senere flygtede han til Thailand.


Sådan så Søren Baisgaard ud, da han forsvandt. Foto: Privat/TV 2

I forbindelse med den omfattende research og eftersøgning af Baisgaard under optagelserne til dokumentarprogrammet har journalist og programvært Jesper Elming blandt andre kontaktet den øverste chef for Interpol i Thailand, Sinard Ajhanwong.

Interpol-chef: Søren er i live

- Vi opsøgte Interpol-chefen på hans kontor i Bangkok og forelagde ham sagen om den forsvundne Søren Baisgaard. Han tog ikke så meget notits af, at der var tale om en bedragerisag i millionklassen. Men da jeg fortalte, at Søren Baisgaard formentlig havde foretaget et telefonopkald fra Thailand og hjem til Danmark i 2012, fik han øjne så store som tekopper og udbrød: "He call?, HE CALL?".

Jesper Elming tilføjer, at den thailandske Interpol-chef ikke var i tvivl om, at Søren Baisgaard er i live og befinder sig i Thailand.
Interpol-chefen erklærede desuden over for TV 2, at han vil gøre, hvad der står i hans magt for at opspore Søren Baisgaard.

Sagen er ikke forældet

Søren Baisgaard har været forsvundet i nærheden af 17 år. Normalt er forældelsesfristen for sådanne sager 10 år, men advokat og ekspert i bedragerisager Morten Bjerregaard Nielsen siger til TV 2, at hvis man bevidst skjuler sig, så udskyder det den almindelige forældelsesfrist.

Erklæret død

Efter ønske fra den efterladte familie, samleveren Lone Jensen og døtrene Malene og Marie, blev Søren Baisgaard erklæret død i 2012. Men i tilfælde af at han dukker op i levende live, vil dødsformodningsdommen blive ophævet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.