DR's Kender du typen: Den nye ekspert har prøvet lidt af hvert

Den nyeste livsstilsekspert i det populære DR-program, Flemming Møldrup har selv været et hav af forskellige typer, før han havnede på den rette hylde.
Flemming Møldrup sammen med resten af 'Kender du typen'-holdet; Anne Glad og Mads Steffensen.
Flemming Møldrup sammen med resten af 'Kender du typen'-holdet; Anne Glad og Mads Steffensen. Foto: Kurt Rasmussen/DR

Han har kun en sæson på bagen i DR's populære program 'Kender du typen,' hvor han i foråret erstattede Anne Glads faste partner Christian Grau.

Men Flemming Møldrup tager gerne udfordringerne op og snupper en sæson til på hitprogrammet, som vises i aften, mandag, på DR1.

Når Flemming Møldrup ikke gætter kendte typer på tv, er han partner i kommunikationsbureauet Grizzly og har 18 års erfaring fra reklamebranchen.

Han er altså en trænet type, når det kommer til at forudsige vi danskeres behov og kende vores vaner, men sådan har det ikke altid været. Der var en gang, hvor han ikke selv vidste, hvilken type, han gerne ville være, har han tidligere fortalt til DR1.

Det var noget juks

Da Flemming Møldrup var ung, gik han med sort eyliner og skrev digte. Han forestillede sig, at han gerne ville være billedkunstner, men sådan skulle det ikke gå:

- Jeg ville gerne ind på Det Jyske Kunstakademi, men jeg fik aldrig et forhold til farver. Det blev sådan noget abstrakt krimskrams. Det, jeg malede, var noget decideret juks. Så gjorde jeg det, som man tit gør, når man opdager, at man har nogle mangler - man overkompenserer. Så jeg begyndte at lime skrald på mine malerier.

Den drøm blev altså ikke til noget. Det gjorde drømmen om at lave film og TV heller ikke. Senere igen forestillede Flemming Møldrup sig, at fotokunst var vejen frem, så han begyndte at studere på fotojournalistuddannelsen, efter han havde erkendt, at der muligvis ikke ville være mange penge i kun at lave fotokunst.

Reklame-mand med et festgen

Men Journalisthøjskolen viste sig som en skuffelse for Flemming Møldrup. Han følte sig ikke nær så dygtig som sine medstuderende, og det gad han ikke. Han droppede ud, ringede til en ven i reklamebranchen og blev ansat som tekstforfatter.

Jeg kunne mærke, at jeg var landet på den rigtige hylde, så jeg har været virkelig glad for at være i reklamebranchen.

Endelig var der bonus, og den nye livsstilsekspert har opbygget sig en karriere i en branche, der har budt på mere end hårdt arbejde - her har også været masser af fester og skide sjove mennesker, fortæller han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.