DR's julekalender anklages for diskrimination

Kristendemokraterne kritiserer 'Tidsrejsen' for at diskriminere frikirkerne og deres tilhængere.
Det er Ragnar her (spillet af Niels-Martin Eriksen), der får Kristendemokraterne til at reagere.
Det er Ragnar her (spillet af Niels-Martin Eriksen), der får Kristendemokraterne til at reagere. Tine Harden/DR

DR's populære julekalender 'Tidsrejsen' er ikke kun et hyggeligt samlingspunkt for børnefamilierne i ugerne op til jul. Spørger man Kristendemokraterne, så diskriminerer serien en stor kristen minoritet.

Læreren Ragnar fra "Tidsrejsen" er nemlig en af 'the bad guys' i serien. Og det er et stort problem, mener Kristendemokraterne. Ragnar bliver samtidig skildret som tilhænger af en frikirke, og der er derfor ifølge partiet tale om diskrimination og stigmatisering fra DR's side, skriver Kristeligt Dagblad.

- Problemet er, at man i en julekalender udstiller en meget usympatisk og fanatisk person som lige pludselig værende en del af et frikirkesamfund. På den måde udstiller DR frikirkefolk meget usympatisk. Det er ikke rimeligt over for børn, som kan blive mobbet, fordi de tilhører en frikirke, siger Stig Grenov, formand for Kristendemokraterne, ifølge avisen.

I en pressemeddelelse kræver Kristendemokraterne ligefrem, at DR klipper fremtidige scener ud af julekalenderen, der "fremstiller kristne som jubelidioter med skidt karakter."

At det krav ikke er helt realistisk, erkender Stig Grenov over for Kristeligt Dagblad. Han mener dog, det ville være på plads med en undskyldning.

DR's dramachef Piv Bernth er uenig i kritikken. Hun peger på, at julekalenderens univers er fiktivt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.