Dronningen spiller op for dansk turisme

Regentparret er tirsdag værter for en koncert og middag til ære for turisthvervet i Danmark.
De danske slotte er et yndet mål for udenlandske turister. Tirsdag hylder dronningen, dem der arbejder for at fremme turismen i Danmark med en koncert på Fredensborg Slot.
De danske slotte er et yndet mål for udenlandske turister. Tirsdag hylder dronningen, dem der arbejder for at fremme turismen i Danmark med en koncert på Fredensborg Slot. Foto: MARIE KRAGH KATRINE/POLFOTO

2014 var rekordår for dansk turisme. Det store arbejde, som den danske turistbranche gør for at lokke gæster til landet, er da heller ikke gået dronningen og prinsgemalen forbi.

Således har regentparret tirsdag aften inviteret en bred vifte af repræsentanter fra dansk turisme og oplevelsesøkonomi til koncert og middag på Fredensborg Slot.

Musikken ved koncerten vil blive fremført af unge musikere fra Chr. IX ensemblet og sangere fra Sønderjysk Pigekor. Ud over dronning Margrethe og prins Henrik deltager desuden kronprinsesse Mary og prinsesse Marie i festlighederne.

Regentparret har gennem årene taget initiativ til en række koncerter på Fredensborg Slot til ære for forskellige sektorer og grupper i samfundet. De indbudte gæster har blandt andet repræsenteret erhvervslivet, undervisningssektoren, forskning og videnskab, regioner og kommuner samt sportens verden.

Årets Fredensborgkoncert finder sted i Fredensborg Slotskirke kl. 19.00. Herefter er gæsterne inviteret til souper i Kuppelsalen på Fredensborg Slot.

I 2015 har 5,1 procent flere udenlandske turister allerede overnattet i Danmark sammenlignet med 2014. Det viser tal fra VisitDenmark, der peger på en særlig stigning i turister fra Tyskland, Holland, Storbritannien, USA og Norge.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.