Dronningen sender tanker til Belgien

Den belgiske kong Philippe har fået et kondolencebrev fra dronning Margrethe efter terrorangrebet i Bruxelles
Dronning Margrethe har sendt sine kondolencer til den belgiske kong Philippe efter terrorangrebet i Bruxelles(Lars Krabbe/POLFOTO)
Dronning Margrethe har sendt sine kondolencer til den belgiske kong Philippe efter terrorangrebet i Bruxelles(Lars Krabbe/POLFOTO) Foto: Lars Krabbe/Polfoto

Det blodige terrorangreb i Belgien har berørt mange mennesker, inklusiv Kongehuset i Danmark.

Kongehuset oplyser, at dronning Margrethe har sendt et brev til den belgiske konge Philippe, hvor hun giver udtryk for sin medfølelse med Belgien.

- Regentparret har i dag (tirsdag, red.) sendt kondolencebrev til det belgiske kongepar, hvori de udtrykker deres medfølelse i anledning af dagens tragiske begivenheder i Bruxelles, Belgien, skriver kongehuset.dk uden at komme nærmere ind på, hvad der stod i brevet.

34 mennesker omkom i terrorangrebet, som fandt sted i lufthavnen og metroen i Bruxelles. Efter angrebet var mange af byens indbyggere naturligvis i chok, og flere steder samledes folk for at trøste hinanden, tænde lys for de omkomne og skrive budskaber og fællesskab og kærlighed på fortovene.

I en tv-tale til den belgiske nation udtrykte kong Philippe også sin sorg over angrebet og kaldte terroristerne for kujoner. Samtidig talte han om, at landet nu må stå sammen.

- Den trussel, vi står overfor, vil vi imødegå sammen med styrke, ro og værdighed. Vi skal stole på os selv, og tillid til hinanden er vores styrke, sagde kong Philippe.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.