Dronningen mødes med astro-Andreas onsdag

Det bliver hjemme på Amalienborg, at dronning Margrethe tager imod Danmarks første astronaut onsdag eftermiddag.
Den glade danske astronaut skal nu på fint besøg hos dronningen.
Den glade danske astronaut skal nu på fint besøg hos dronningen. Foto: Yuri Kochetkov/AP

Den danske astronaut Andreas Mogensen skrev sig ind i de danske historiebøger, da han som den første dansker fløj ud i rummet og opholdt sig i vægtløs tilstand med smuk udsigt til jorden i hele ti dage.

Det var en drøm, der gik i opfyldelse for den 38-årige dansker, der nu kan skrive endnu en stor begivenhed på cv'et. Nemlig når han onsdag eftermiddag skal mødes med dronning Margrethe i Christian VII's palæ.

Kongehuset oplyser tirsdag, at dronning Margrethe har inviteret Andreas Mogensen på besøg på Amalienborg kl. 16.30 onsdag.

Da Danmarks første astronaut landede vellykket på en slette i Kasakhstan forleden lod dronningen vide, at hun ønskede at møde hovedpersonen, så snart det kunne lade sig gøre. I samme anledning lykønskede majestæten Andreas Mogensen med den vellykkede mission til den internationale rumstation IIS.

Besøget er kommet hurtigt i stand, da astro-Andreas, som han kaldes, onsdag er på besøg i Danmark i anden anledning. Han skal nemlig fejres på Rådhuspladsen foran Industriens Hus, hvor uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) vil byde ham velkommen hjem.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.