Dronningen knokler, mens Henrik holder fri

Efter en strabadserende uge med fødselsdag på programmet arbejder dronning Margrethe videre.
Hun er en sej dame, hende Margrethe. Selv efter en uge med fødselsdagsfest på programmet arbejder hun videre.
Hun er en sej dame, hende Margrethe. Selv efter en uge med fødselsdagsfest på programmet arbejder hun videre. Foto: Scanpix

I sidste uge havde dronning Margrethe mildt sagt fuldt drøn på, da hele ugen stod i hendes 75 års fødselsdags tegn. De fleste i dronningens alder havde nok haft behov for et lille pusterum oven på en så hektisk uge, hvor hun konstant var 'på'.

Men sådan er dronningen ikke. Hendes program kan ses på Kongehusets hjemmeside, og det byder også i den kommende på officielle opgaver:

faktaboks

20. april: Dronningen modtog NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg på Amalienborg. Desuden: Audiens på Christiansborg, hvor en lang række borgere stod i kø for at takke for modtagelsen af ordener og medaljer.

21. april: I Stockholm for at deltage i fejringen af Jean Siberius og Carl Nielsens 150 års dage.

24. april: Modtager Benins ambassadør i afskedsaudiens.

28. april: Modtager den tyske forbundskansler Angela Merkel i audiens. Samt til stede ved uddelingen af Rungstedlundprisen.

5. maj: Går officielt ombord i Kongeskibet Dannebrog.

Kilde: Kongehusets officielle kalender

UDVID

Mens dronningen således har masser at se til, slapper hendes mand af. 80-årige prins Henrik har måske også behov for det. Grundet en influenza-lignende sygdom deltog han ikke i fejringen af dronning Margrethe i sidste uge. Som Ekstra Bladet har afsløret, rejste han på rekreation i Venedig allerede dagen efter hustruens store fest.

Og Henrik kan rekreere ganske længe. Ifølge kongehusets egen kalender skal han først på arbejde igen 5. maj, hvor han sammen med dronningen stævner ud med Kongeskibet Dannebrog.

I går meldte kongehuset ud, at prins Henrik efter 40 år opgiver at være vinbonde på sit slot i Frankrig.

Han er ifølge Ekstra Bladet nu hjemme igen i Danmark.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.