Dronningen hyldede elever til medaljefest

Dronningen hyldede landets dygtigste nyudklækkede håndværkere på Københavns Rådhus tirsdag.
Dronning Margrethe gav de dygtigste håndværkere et kongeligt håndtryk til medaljefest tirsdag.
Dronning Margrethe gav de dygtigste håndværkere et kongeligt håndtryk til medaljefest tirsdag. Foto: DAVALI PHILIP/Polfoto

Landets dygtigste unge håndværkere blev tirsdag fejret med pomp og pragt, da ingen ringere end dronning Margrethe kom forbi, for at give de flittige, nyudklækkede håndværkere et kongeligt håndtryk.

Det skete på Københavns Rådhus, hvor Det Københavnske Håndværk traditionen tro uddelte medaljer og legater til de elever med det bedste karaktergennemsnit og de bedste præstationer.

De unge håndværkere blev hædret for deres svendestykker med i alt 71 sølv- og bronzemedaljer og legater for to millioner kroner. De forskellige håndværkerlaug skulle sammen udnævne Årets Æreshåndværker.

Ifølge Billed-Bladet gik den ærefulde titel til den tidligere minister Bertel Haarder for sit engagement og sin indsats for erhvervsuddannelserne, og han kunne derfor også glæde sig over en kongeligt håndtryk fra dronningen.

- Jeg kan ikke forestille mig at komme i et finere selskab, og jeg er benovet over kommet på denne liste, sagde han ifølge Billed-Bladet efter den fine nominering.

Han kan nu bryste sig af at være i fint selskab med blandt andet Mærsk McKinney-Møller, Victor Borge, Poul Schlüter og Olafur Eliasson, der alle tidligere har vundet prisen.

Dronning Margrethe har de sidste mange år hyldet de dygtige håndværkere til medaljefesten.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.