Dronningen giver sjældent indblik i private billeder: Laver julekalender

Nye tider på Amalienborg. Dronning Margrethe er med til at lave julekalender på Instagram.
Kongehuset vil give et indblik i den royale jul på nettet. Dette billede er fra 2007, hvor Margrethe og familien holdt jul på Marselisborg slot i Aarhus.
Kongehuset vil give et indblik i den royale jul på nettet. Dette billede er fra 2007, hvor Margrethe og familien holdt jul på Marselisborg slot i Aarhus. Arkivfoto: Axel Schütt

Befolkningen får de næste uger et sjældent indblik i livet bag murene på de kongelige slotte. Kongehuset har nemlig valgt at lave en julekalender på det sociale medie Instagram.

Julekalenderen består af 24 billeder og håndskrifter, som dronning Margrethe selv har været med til at udvælge.

Og der er ikke den store forskel på, om julen bliver fejret på et slot eller i et helt almindeligt dansk hjem. Juletræet skal pyntes, hvad enten man er kongelig eller ej. Den 1. december kan man for eksempel se, hvordan det så ud i Kancellihuset på Fredensborg Slot tilbage i 1987, da det kongelige juletræ skulle pyntes.

Bag de 24 digitale låger kan der være alt fra private billeder fra den kongelige families jul gennem tiderne til Margrethes håndtegnede skitser af julemærker. Dronningen vil også bidrage med detaljer og historier til billeder.

Billeder og skitser stammer den private samling i dronning Margrethe Håndbibliotek.

Du kan følge med i julekalenderen her.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.