Dronningen frygtede dansk terrorangreb

Efter terrorangrebet i Paris havde dronning Margrethe en reel frygt for, at Danmark ville blive det næste mål for terrorister.
Dronning Margrethe er stolt over, hvordan danskerne har reageret på lørdagens terrorangreb på København. Her ses nogle af de tusindvis af mennesker, som var mødt op til mindehøjtidelighed for de dræbte terrorofre.
Dronning Margrethe er stolt over, hvordan danskerne har reageret på lørdagens terrorangreb på København. Her ses nogle af de tusindvis af mennesker, som var mødt op til mindehøjtidelighed for de dræbte terrorofre. Foto: JOACHIM ADRIAN/POLFOTO

Da det franske satiremagasin Charlie Hebdo blev udsat for et brutalt terrorangreb i januar, sendte det chokbølger gennem Europa og kuldegysninger ned ad ryggen på mange danskere.

En af disse danskere var dronning Margrethe, som efter angrebet i Paris begyndte at frygte for, at terroren også ville ramme Danmark. Alligevel overraskede det den danske monark, at det lørdag lykkedes en terrorist at dræbe to mennesker i København.

Det forklarede hun tirsdag ved et pressemøde for en række hollandske journalister, som var mødt op på Fredensborg Slot forud for et statsbesøg fra det hollandske regentpar.

- Det, der skete lørdag, var et stort chok for alle. Det har uden tvivl sat spor hos alle i landet, fortalte dronningen ifølge den hollandske tv-station NOS, skriver Ritzau.

- Men realistisk set, efter det der skete i januar i Paris, spurgte vi os selv, hvorvidt vi ville blive de næste. Det blev vi, sagde dronningen ifølge nyhedsbureauet ANP

Alligevel er dronningen stolt over den måde, som danskerne indtil videre har tacklet det uforudsete angreb, hvor to civile blev dræbt og fem politibetjente såret.

- Vi har holdt ryggen ret, sagde hun ifølge ANP.

Og måske hentydede dronningen blandt andet til mandagens mindehøjtidelighed ved kulturhuset Krudttønden på Østerbro i København, hvor hendes søn, kronprins Frederik, sammen med omkring 30.000 andre danskere mindedes de dræbte terrorofre.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.