Dronningen flytter fra Amalienborg

Marselisborg Slot ligger i Aarhus og er regentparrets sommerresidens. Mandag flytter dronningen dertil for sommeren.
Dronning Margrethe rykker til Marselisborg Slot i Aarhus.
Dronning Margrethe rykker til Marselisborg Slot i Aarhus. Foto: Rasmussen Per/Polfoto

Sommeren har for alvor indtaget Danmark, og derfor er det også tid for dronning Margrethe til at forlade Amalienborg i København og flytte til sin sommerresidens på Marselisborg Slot i Aarhus.

Kort tid efter sit bryllup med prins Henrik den 10. juni 1967 fik den daværende tronfølger, prinsesse Margrethe, overdraget nøglerne til Marselisborg Slot i Aarhus af sin far, kong Frederik 9., og traditionen tro plejer regenten at opholde sig på det århusianske slot sommeren over.

Mandag den 27. juni har dronningen så ifølge kongehusets hjemmeside pakket sine pakkenelliker og er klar til at feriere i "Smilets by". Og ifølge den 76-årige regent nyder hun og prins Henrik sommeren i det jyske i fulde drag.

- Man lever en mere langsom kadence her. Det er dejligt, sagde dronning Margrethe i andet afsnit af DR-programmet "Dronningens Slotte", som blev sendt i marts.

Selv om hun og prins Henrik opholder sig på Marselisborg Slot sommeren over, går der ikke helt og aldeles siesta i den.

- Vi har kørt rundt med møblerne. Det er især prinsgemalen, der godt kan lide at rykke rundt på møblerne. Han synes bare på et eller andet tidspunkt: "Hvorfor kan vi ikke lige så godt gøre sådan?". Så starter vi det, vi kalder for møbelvalsen, afslørede hun i programmet.

Ifølge kongehusets hjemmeside er selve slottet ikke åbent for offentligheden, men slotsparken er, når den kongelige familie ikke har residens på slottet.

Hvornår, dronningen vender hjem til Amalienborg, er ikke oplyst.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.