Dronningen dropper Fredensborg Slot: Her skal nytårstalen holdes

Dronning Margrethe afholder i år sin nytårstale på Amalienborg efter to år på Fredensborg Slot.
Foto: Scanpix

Der er stærke traditioner forbundet med kongehuset, men de seneste to nytårsaftener er nogle af dem blevet brudt.

Det rådes der bod på i år, hvor dronning Margrethe igen holder sin nytårstale i Christian IX's Palæ på Amalienborg. Det skriver kongehuset på sin hjemmeside onsdag.

Nytårstalen afholdes også traditionelt i palæet på Amalienborg slot, men de seneste år har dronningen talt fra Havesalen på Fredensborg Slot, fordi palæet blev renoveret.

Når nytårstalen rykker tilbage i de vante rammer den 31. december i år, vender Livgardens æresbevisning også tilbage til Amalienborg Slotsplads.

Den starter kort før dronningens tale, og slotspladsen vil være åben for nysgerrige nytårsgæster.

Sidste år var det ikke kun lokationen for dronningens nytårstale, der var en smule utraditionel. Dronning Margrethe benyttede nemlig også lejligheden til at fortælle danskerne, at prins Henrik havde besluttet sig for at gå på pension.

- Jeg vil i aften rette en særlig tak til prinsgemalen. Min mand har besluttet, at tiden nu er inde for ham til at "drosle ned" til, hvis jeg må sige det på almindeligt dansk, at gå på pension, sagde dronningen blandt andet i talen.

Dronning Margrethes nytårstale foregår hvert år klokken 18.00, og danskerne kan se med i deres tv eller lytte med i radioen, hvor den sendes direkte.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.