Dronningen åbner for gemmerne

Dronning Margrethe åbner i dag op for, at nysgerrige kan stikke næsen i kongehusets gemmer.

Mange nysgerrige snuder har haft lyst til at stikke næsen helt ind i de royale gemakker, og nu får de endelig muligheden.

Dronning Margrethe åbner nemlig onsdag udstillingen "Fra Kongehusets gemmer" på Amalienborgmuseet, og her bliver det blandt andet muligt at se, hvad der gemmer sig i otte af de royale depoter, skriver kongehuset på sin hjemmeside.

Og dét er ikke så lidt.

Kurator Elisabeth von Buchwald, der står bag udstillingen, har i samarbejde med Majestæten udvalgt flere end 2000 genstande, som nu bliver stillet til offentlighedens skue.

Genstandene tæller blandt meget andet porcelæn, gamle klædedragter, legetøj fra flere generationer og møbler fra de seneste 300 år.

Også kronprins Frederik og prins Joachims børne-go-carts og berømte matrosdragter er at finde på udstillingen.

Mens de besøgende går rundt på museet, kan de gennem lydfiler høre dronning Margrethe fortælle historiske anekdoter og om sit personlige forhold til de mange ting på udstillingen.

Idéen til "Fra Kongehusets gemmer" kom, da Elisabeth von Buchwald stod for at registrere kongehusets private samlinger. Tanken om at udstille et udsnit af de gamle genstande faldt straks i dronningens smag.

Udstillingen åbner officielt onsdag klokken 15.00 og kan opleves frem til den 26. februar i det nye år.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.