Dronninge-besøg i Syddjurs: Kommunen får kritik

Syddjurs kommune får klø for sin mediehåndtering af dagens royale visit.
På deres årlige sommertur rundt i landet er regentparret kommet til Djursland.
På deres årlige sommertur rundt i landet er regentparret kommet til Djursland. Foto: SCANPIX arkiv

Mange indbyggere i Syddjurs kommune vil være på gaden, når kommunen i dag får besøg af dronning Margrethe og prins Henrik.

Men for dem, der ikke har tid til det, så tilbyder kommunen, at den vil dække besøget på de sociale medier - især Facebook.

Det er noget, der vækker kritik hos Danske Medier, der er interesseorganisation for de danske dagblade. Det fortæller DR Østjylland.

Læs også: Prins Henrik skal besøge omstridt center

Journalistisk direktør hos Danske Medier, Christian Kierkegaard, mener, at Syddjurs kommune bevæger sig ind på det journalistiske område.

- Vi mener ikke, at det er kommunens opgave at dække et besøg journalistisk, sådan som kommunen selv lægger op til, at den vil gøre på både Facebook og andre sociale medier, siger han.

Han anerkender, at det er kommunens opgave, at fortælle borgerne, når der sker noget, som man bruger deres skattepenge på. Men han mener, at kommunen i det konkrete tilfælde går for langt.

- Det ligger uden for, hvad der er en kommunal opgave at drive medier, siger Christian Kirkegaard, der mener, at dækningen af det royale besøg i Syddjurs kommune er et at de mest grelle eksempler på, at kommuner begynder at lave journalistisk dækning.

Læs også: Politikere boykotter Margrethe og Co.

Syddjurs kommune afviser, at den er gået aviserne i bedene, når den dækker dagens royale besøg på de sociale medier.

Den anklage er skudt helt forbi, mener Brian Slot, der er chef for ledelsessekretariatet i kommunen.

Kommunen laver simpelthen PR for besøget, og det er et forsøg på at være i dialog med borgerne, siger Brian Slot, som mener, at kommunen er med til at skabe mere interesse for besøget.

- Jeg tror rent faktisk på, at vores initiativ vil føre til, at der bliver skrevet flere artikler, og at borgerne vil følge mere med i aviser og TV. Det er et rigtig godt supplement, som bare vil øge interessen blandt borgerne for besøget.

Brian Slot tilføjer, at antallet af journalister, der skal dække det royale besøg er større end forventet.

Der kommer omkring 35 journalister - i første omgang havde man regnet med 25.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.