Dronning viser indersiden af sit klædeskab

I anledningen af den engelske dronning Elizabeths 90 års fødselsdag, udstiller Buckingham Palace hendes mest ikoniske outfits gennem tiden.
Dronning Elizabeth kunne i år fejre sin 90 års fødselsdag.
Dronning Elizabeth kunne i år fejre sin 90 års fødselsdag. Foto: Alastair Grant/AP

Flere af de kvindelige medlemmer af verdens kongehuse er kendt for deres sans for mode og æstetik, og Danmarks egen kronprinsesse Mary bliver ofte rost for sin upåklagelige tøjsmag, når hun repræsenterer landet.

Hidtil har offentligheden ikke haft mange muligheder for at få stillet deres nysgerrighed og se de royale klædeskabe indefra. Nu er der dog åbnet en ny udstilling, hvor man kan se dele af den britiske dronning Elizabeths ekstravagante tøjskab i anledningen af hendes 90 års fødselsdag. Det skriver det britiske medie Hello! Magazine.

Udstillingen, som kan opleves på Buckingham Palace i London, viser 150 af monarkens mest ikoniske outfits, som hun har iført sig i løbet af sin 90 år lange levetid. Publikum kan blandt andet se dronning Elizabeths dåbskjole fra 1926 samt den brudekjole, som hun var iført til sit bryllup med prins Phillip i 1947.

Dronningen har også selv lagt vejen forbi udstillingen. Det kan man se på et billede fra det britiske kongehus' Twitter-profil, der viser, hvordan det royale overhoved beundrende kigger på et udpluk af sine mange glamourøse kjoler.

Englands dronning er dog langt fra den eneste royale kvinde, som har fået sin eksklusive garderobe udstillet. Dronning Margrethe fremviste i anledningen af sin 75 års fødselsdag nemlig også nogle af de kjoler og dragter, som majestæten har iklædt sig i tidens løb på Det Nationalhistoriske Museum.

Se billedet her: https://twitter.com/RoyalFamily?lang=da

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.