Dronning viser garderoben og kostumer frem

Flere af dronning Elizabeths klæder skal udstilles, og blandt de kongelige gevandter finder man også et Aladdin-kostume.
Flere af dronning Elizabeths klæder skal udstilles, og blandt de kongelige gevandter finder man også et Aladdin-kostume.
Flere af dronning Elizabeths klæder skal udstilles, og blandt de kongelige gevandter finder man også et Aladdin-kostume. Foto: Hannah Mckay/AP

Det er nogle af den britiske dronnings mest særprægede, overdådige og ekstraordinære klæder, som nysgerrige tilskuere kan se, når hun snart udstiller dele af sin garderobe fra sit 90 år lange liv.

I en ung alder var den britiske tronarving en entusiastisk teaterskuespiller, og ifølge People Magazine er det blandt andet dronningens kostumer, som nu vil blive fremvist på udstillingen.

Blandt andet vil et kostume fra 1943, hvor den unge prinsesse spillede en af hovedrollerne i stykket "Aladdin", blive sat til offentligt skue fra den 17. september, skriver mediet.

Det gamle kostume er blot ét blandt mere end 30 kostumer, som vil blive præsenteret på udstillingen, og som får til huse på Windsor Castle. Kostumerne skal repræsentere centrale øjeblikke fra den britiske regents liv og regeringstid.

Ud over de mange kostumer vil der på den royale udstilling også blive fremvist beklædningsstykker, som er dedikeret til dronningens livslange kærlighed til heste.

Et ridesæt fra 1947 er nemlig ligeledes blandt de mange stykker tøj, som nysgerrige briter og turister kan se på udstillingen.

Udstillingen bliver også fremvist på Buckingham Palace i London og Palace of Holyroodhouse i Edinburgh, skriver People Magazine.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.