Dronning til gravide prinsesser: Slap af

Dronning Silvia af Sverige synes, at der er for meget fart på prinsesse Sofia og kronprinsesse Victoria, der begge er gravide.
Prinsesse Sofia yderst til venstre, dronning Silvia i midten og kronprinsesse Victoria til højre. Sofia har termin i marts og Victoria i april.
Prinsesse Sofia yderst til venstre, dronning Silvia i midten og kronprinsesse Victoria til højre. Sofia har termin i marts og Victoria i april. Foto: Pontus Lundahl/TT/AP

Selvom det måske godt kan fremstå sådan, er det ikke nødvendigvis en loppetjans at være en del af kongehuset. Der er utallige rejser, møder og royale besøg, der skal passes, og det slider, især hvis man ovenikøbet er gravid.

Derfor råder dronning Silvia af Sverige nu sin datter, kronprinsesse Victoria, og sin svigerdatter, prinsesse Sofia, til at tage den mere med ro. De annoncerede begge deres graviditet i efteråret, men det har endnu ikke fået dem til at sætte farten ned.

- De er nødt til at tage den mere med ro og at passe på deres helbred, siger dronningen til den svenske avis Expressen.

Dronningen har flere gange trukket dem til side for at indprente dem, at de bliver nødt til at vælge arbejdsopgaver fra, i takt med at deres graviditet skrider frem, men det huer dem ikke.

- De har det begge to strålende og føler sig stærke, men jeg opmuntrer dem til at sætte tempoet lidt ned, fortæller dronningen og fortsætter:

- Kronprinsessen synes, at det er vidunderligt at være aktiv og at hjælpe folk og den slags. Prinsesse Sofia er også meget aktiv, men jeg synes stadigvæk, at de skal overveje at slappe af, det er mit råd.

En af dronningens bekymringer går på, om de skal blive syge, når de omgås med så mange forskellige mennesker.

- Jeg synes, at de skulle skære ned på rejserne og måske være mere påpasselige med at møde så mange mennesker, nu hvor der er så mange bakterier i omløb i vintermånederne, siger hun.

Det tyder dog ikke på, at de to energiske kvinder har tænkt sig at tage dronningens formaninger alt for tungt. På det svenske kongehus' officielle hjemmeside står der blandt andet, at kronprinsesse Victoria skal mødes med den afghanske præsident, Ashraf Ghani, fredag eftermiddag.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.