Dronning ser Hamlet på 400-års dødsdag

Dronning Margrethe skal opleve Shakespeares klassiske stykke på Kronborg Slot i anledning af, at forfatteren har været død i 400 år.
Dronning Margrethe skal endnu en gang opleve Shakespeare. Denne gang i en særlig jubilæumsudgave.
Dronning Margrethe skal endnu en gang opleve Shakespeare. Denne gang i en særlig jubilæumsudgave. Foto: Annett Ahrends/tivoli/free

Dronning Margrethe tager turen til Helsingør den 21. april, hvor hendes kongelige højhed skal overvære jubilæumsforestillingen Hamlet på Kronborg Slot.

Der er rent faktisk tale om et dobbelt jubilæum, for 2016 er både 400-året for William Shakespeares død, og samtidig er det 200-året for traditionen om at opføre Hamlet på "Hamlets eget slot".

Det store, britiske teaterprojekt, med navnet "Shakespeare's Globe", afslutter samtidig en to år lang verdensturné, når skuespillerne optræder i Dansesalen på Kronborg Slot.

Det gør de foran en lang række prominente gæster og kulturpersonligheder fra ind- og udland, og altså ikke mindst dronning Margrethe, oplyser Hamletscenen, der står bag arrangementet, i en pressemeddelelse mandag.

Samtidig takker man også for at få lov til at bruge Kronborg Slot:

- En særlig tak til Kronborg Slot, som har stillet Dansesalen til rådighed til dette specielle jubilæumsarrangement.

Hamletscenen kan samtidig oplyse, at alle billetter til forestillingen, der kommer til at foregå på engelsk, er udsolgt.

Den 21. april er desuden dronning Elizabeths 90-års fødselsdag, men her er den danske dronning ikke inviteret på selve dagen. Derudover er det også datoen for Margrethes barnebarn prinsesse Isabellas fødselsdag. Kronprins Frederik og kronprinsesse Marys datter fylder ni år.

Dronning Margrethe har allerede set det klassiske Shakespeare-stykke ved flere lejligheder. Blandt andet i 2008, da dronningen og prins Henrik var på plads til Hamlet, der åbnede Skuespilhuset på Kvæsthusbroen i København. Blot få hundrede meter fra Amalienborg Slot.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.