Dronning sender hjerteskærende sørge-brev

Dronning Elizabeth sender brev til en dreng, efter han meddelte, at hans bedstefar, der også var hendes tidligere vagt, var gået bort.
Dronning Elizabeth trøstede ung, sorgramt dreng ved at sende et personligt brev.
Dronning Elizabeth trøstede ung, sorgramt dreng ved at sende et personligt brev. Foto: Dominic Lipinski/AP

Den dybe sorg hos den niårige skoledreng Owen Maxfield er blevet en smule lettere at bære, efter at han modtog en rørende kondolence fra selveste den britiske regent, dronning Elizabeth.

Drengens elskede bedstefar, den forhenværende vagt Jack Morris, bevogtede som ung kronjuvelerne ved "The Tower of London," og efter hans død skrev det knuste barnebarn et brev til dronning Elizabeth for at informere hende om Morris' bortgang.

- Owen følte, at det var vigtigt, at dronningen fik at vide, at Morris var gået bort. For at være ærlig havde vi aldrig forventet at få et svar, så Owen var jublende lykkelig over at få et brev tilbage fra dronningen, siger drengens mor, Gaynor Maxfield, til the Express.

- Det var virkelig et chok, men det muntrede virkelig Owen op, siger hun og røber noget af brevets rørende indhold:

- Dronningen skrev, at hun var meget ked af at høre, at Owens bedstefar var gået bort, og derudover var hun var meget interesseret i at vide, at han havde bevogtet kronjuvelerne, siger Gaynor Maxfield.

Den afdøde bedstefar, Jack Morris, tjente ved de walisiske vagter, da han blev sat på sikkerhedsopgaver ved "The Tower of London" i 60'erne. Kronjuvelerne har været opbevaret i "The Tower of London" siden 1303, efter at de blev stjålet fra kirken Westminster Abbey.

I Danmark er de danske kronjuveler udstillet på Rosenborg Slot i København.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.