Dronning rejser tilbage til sine rødder

Sveriges dronning Silvia har tyske og brasilianske rødder, og nu vender hun tilbage til fødelandet Tyskland under regentparrets statsbesøg.

Under de olympiske lege i den tyske storby München i sommeren 1972 vandt Sveriges daværende kronprins Carl Gustaf den største sejr af alle.

Her mødte tronarvingen den tysk-brasilianske oversætter Silvia Sommerlath, som han senere giftede sig med ved et sommerbryllup fire år efter deres første møde.

Dronning Silvia blev født i den tyske by Heidelberg, men voksede op i Brasilien som datter af en tysk far og en brasiliansk mor. Fra onsdag og de næste tre dage rejser hun tilbage til sit fødeland sammen med kong Carl Gustaf under regentparrets statsbesøg i Tyskland.

Det er Tysklands forbundspræsident, Joachim Gauck, der har inviteret den 70-årige konge og den 72-årige dronning til landet, og med sig har kongeparret den svenske udenrigsminister, Margot Wallström, og erhvervs- og innovationsminister Mikael Damberg.

Særligt vil bæredygtighed og netop være i fokus, og under det fire dage lange ophold vil firkløveret lægge vejen forbi Hamborg, Wittenberg, Leipzig og hovedstaden, Berlin.

Statsbesøget skal ifølge det svenske kongehus "styrke de nære politiske, kulturelle og økonomiske bånd mellem Sverige og Tyskland", for "Tyskland er Sveriges vigtigste handelspartner".

Selv om dronning Silvia har boet i Sverige langt over halvdelen af sit liv, står fødelandet stadig hende meget nært.

- Når man får sit første barn, elsker man det utrolig højt. Og man tænker, om det er muligt at elske sit andet og tredje barn lige så højt, sagde hun i et interview med det tyske magasin Bunte i juli.

- Man kan sagtens dele sit hjerte i tre stykker - sådan er mine følelser. Jeg opvoksede i Brasilien, brugte mine teenageår i Tyskland, og så kom jeg til Sverige. Jeg elsker Tyskland, mine rødder og min fars land.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.