Dronning på dametur med præsidentfrue

Det svenske kongepar startede tirsdag deres rejse i Finland, hvor dronningen og den finske præsidentfrue var på forskellige besøg.
Dronning Silva fyldte i december 71 år. Hun har været sammen med kong Carl Gustav, dronning Margrethes fætter, siden 1976.
Dronning Silva fyldte i december 71 år. Hun har været sammen med kong Carl Gustav, dronning Margrethes fætter, siden 1976. Foto: Matt Rourke/AP

Tirsdag d. 3. marts vinkede kong Carl Gustav og dronning Silvia farvel til Sverige og begyndte deres rejse i Finland. Den tredages rejse har indtil videre budt på en dametur for regentfruen og hendes finske modstykke.

Mens den svenske konge og Finlands præsident havde et privat møde, tog dronning Silvia og den finske præsidentfrue Haukio på både teknologisk og kulturel visit.

Turen gik først til en ungdomskonkurrence, hvor 15 unge finner og svenskere fra forskellige universiteter konkurrerede om at designe den bedste app til at fremme og lette kontakter til det finske og svenske erhvervsliv. Ved besøget mødtes de to regentfruer med en gruppe studerende for at se, hvordan arbejdet med appen stod til.

Efter det højteknologiske besøg, tog dronning Silvia og Fru Haukio til koncert og rundvisning på Atheneum Kunstmuseum i Finlands hovedstad, Helsinki. Her spiste de også frokost med repræsentanter for den finske kultur.

Den svenske konge, som er dronning Margrethes fætter, spiste frokost med præsidenten og repræsentanter fra den svenske erhvervsdelegation på Hotel Kämp en halv kilometer fra dronning Silvia og præsidentfruen.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.