Dronning møder yngste Nobel-prisvinder

Den svenske dronning Silvia uddelte onsdag World's Children's Prize til pakistanske Malala Yousafzai for hendes kamp for pigers rettigheder.
Onsdag uddelte dronning Silvia fornemme priser for organisationen World's Children's Prize.
Onsdag uddelte dronning Silvia fornemme priser for organisationen World's Children's Prize. Foto: Matt Rourke/AP

Som kun 17-årig er hun den yngste modtager af Nobels fredspris nogensinde.

Og onsdag modtog Malala Yousafzai endnu en pris, da svenske dronning Silvia overrakte hende World's Children's Prize ved en prisceremoni på Gripsholms Slott i den lille svenske by Mariefred.

Det oplyser det svenske kongehus på deres hjemmeside.

Yousafzai modtog hædersprisen fra den svenske dronning på grund af hendes kamp for børns ret til at gå i skole. I den del af Pakistan, hvor den 17-årige skolepige kommer fra, gik hun imod Taliban, som i perioder fuldkommen bandlyste piger fra at gå i skole.

Det resulterede i 2012 i, at Taliban forsøgte at slå den unge pige ihjel. Men hun overledede attentatforsøget og fortsatte sin kamp.

Foruden Malala Yousafzai uddelte dronning Silvia også mindre priser til amerikaneren John Wood og nepaleseren Indira Ranamagar.

Wood blev ligeledes hædret for sin kamp for børns ret til uddannelse, mens Ranamagar fik en pris for 20 års arbejde for fangers børn i Nepal.

World's Children's Prize bliver uddelt til den person, som får flest stemmer fra børn på en lang række skoler, som er tilknyttet prisen. Næsten 60.000 skoler med i alt omkring 36 millioner elever er registrerede som venneskoler til World's Children's Prize.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.