Dronning Margrethe viser gemmerne frem

Den danske regent har været med til at udvælge eksklusive effekter til en kommende udstilling af alt fra royalt porcelæn til tøj og kunst.
Dronning Margrethe har været med til at udvælge, hvilke royale effekter der skal udstilles.
Dronning Margrethe har været med til at udvælge, hvilke royale effekter der skal udstilles. Foto: Tobias Nicolai/POLFOTO

Når det danske kongehus fra 22. september i år slår dørene op til udstillingen "Fra kongehusets gemmer", kan man som besøgende se helt særligt udvalgte effekter fra det danske monarki.

Dronning Margrethe har nemlig selv været med til udvælgelsen af de mere end 2000 genstande fra kongehusets depoter, der nu skal udstilles på Amalienborg Museet.

Det skriver kongehuset på sin officielle hjemmeside og har samtidig lagt et billede af regenten i udvælgelsesprocessen på det sociale billeddelingsmedie Instagram.

Sammen med kongehusets kurator, Elisabeth von Buchwald, har dronningen udvalgt effekter fra porcelænskammeret, smykkeboksen, sølvkammeret, klædeskabet, møbelmagasinet, kunstdepotet, loftet og kælderen, afslører kongehuset desuden

Genstandene tæller blandt andet tøj til børn og voksne, legetøj fra flere generationer, porcelæn, sølvtøj, kunst og møbler fra de sidste 300 år.

Og til selve udstillingen kan man ud over at kigge på tingene også høre dronningen fortælle om sit personlige forhold til effekterne eller den historiske baggrund bag tingene gennem nogle lydfiler.

Ifølge kongehuset opstod idéen til udstillingen i forbindelse med den digitale registrering af inventaret på de kongelige slotte.

Se billedet af dronningen, der udvælger effekter her.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.