Dronning Margrethe uddeler sin mors forskerpris

I forbindelse med Den Internationale Gigtdag uddelte dronning Margrethe sin mors forskerpris til gigtforsker Lars Arendt-Nielsen.

Onsdag var en stor dag for smerteforsker Lars Arendt-Nielsen.

Her blev mere end 30 års smerteforskning nemlig belønnet med Dronning Ingrids Forskerpris, som den benovede smerteforsker fik overrakt af dronning Margrethe i Christian IX's Palæ på Amalienborg. Det skriver kongehuset i en pressemeddelelse.

Dronningen har overtaget rollen som protektor for gigtsagen fra sin afdøde mor, og overrækkelsen af forskerprisen markerer hvert år Den Internationale Gigtdag ved at hylde markante profiler inden for gigtforskning.

Med æren følger 100.000 kroner til forskning, og den pose penge tilfaldt i år Lars Arendt-Nielsen for hans forskning i kroniske smerter ved Aalborg Universitet.

Her har forskeren etableret et af verdens mest avancerede smerteforskningscentre, hvor der udvikles metoder til at måle smerte. Derudover er Lars Arendt-Nielsen i år blevet udnævnt som præsident for Det Internationale Ledsmerteår 2016.

Dronningen lider selv af slidgigt i ryggen, og måske er det en af grundene til, at hun har videreført sin mors store engagement i gigtsagen.

Forskerprisen blev indstiftet i 1978 for at markere, at dronning Ingrid dengang havde været protektor for Gigtforeningen i 25 år. Dronning Ingrid kæmpede for gigtsagen i 47 år før sin død i november 2000.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.