Dronning Margrethe sender tanker til Orlando

Det meningsløse og tragiske masseskyderi på en natklub i Orlando har fået den danske majestæt til at sende et kondolencebrev til Obama.
Dronning Margrethe har sendt et rørende brev til Barack Obama efter tragedien i Orlando.
Dronning Margrethe har sendt et rørende brev til Barack Obama efter tragedien i Orlando. Foto: /Polfoto

49 mennesker mistede i weekenden livet i et tragisk masseskyderi på en natklub i Orlando i Florida, og det er noget, der har berørt hele verden dybt. Ikke mindst den danske dronning.

Derfor sendte hun mandag et kondolencebrev til den amerikanske præsident Barack Obama. Det oplyser kongehuset på sin officielle Instagram-profil.

Her kan man også læse, hvad dronningen har skrevet i brevet. Det står klart, at dronningen er i chok over det voldsomme angreb.

- Hr. Præsident, jeg var meget chokeret, da jeg hørte om de tragiske og frygtelige begivenheder i Orlando tidligt søndag morgen, og jeg udtrykker mine dybeste kondolencer og sympati for dig og det amerikanske folk. Mine tanker er med ofrenes familier og venner, skriver den danske dronning og underskriver brevet "Margrethe R".

Angrebsmanden er identificeret som den 29-årige Omar Mateen. Hans angreb på homo-natklubben kostede 49 mennesker livet og sårede 53. Selv blev han skudt og dræbt af politiet.

Masseskyderiet er det værste i USA's historie.

Du kan se dronningens dybfølte hilsen her: https://www.instagram.com/p/BGoF7pQp00U/?taken-by=detdanskekongehus&hl=da

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.