Dronning Margrethe og Co. får ren besked: Lønhop til jer er ikke ok!

Der er en lønforhøjelse på vej til kongehuset, der næste år kan se frem til 700.000 kroner mere i lønningsposen. Det er for meget, mener et stort flertal af læserne.
Hun er dyr i drift, dronning Margrethe. Til næste år stiger hendes løn, og det er Avisen.dk's læsere ret så kritiske overfor.
Hun er dyr i drift, dronning Margrethe. Til næste år stiger hendes løn, og det er Avisen.dk's læsere ret så kritiske overfor. Foto: SCANPIX arkiv

Mens flere befolkningsgrupper - bl.a. en del folkepensionister og førtidspensionister - kan se frem til at få færre penge mellem hænderne, begunstiger regeringen i sit finanslovsudspil det danske kongehus.

Af finanslovsudspillet fremgår det, at kongehuset kan se frem til en lønforhøjelse på 700.000 kroner i 2016. Af disse penge får dronning Margrethe en halv million. De kongelige skal ifølge loven om deres årpenge stige i takt med Danmarks Statistiks lønindeks for statsansatte.

Det fede lønhop får en del af Avisen.dk's læsere til at reagere. I en læser-afstemning erklærer et overvejende flertal på over 70 procent, at de ikke synes, de kongeliges lønstigning er okay. Regeringen burde i stedet tilgodese de grupper, der har det hårdt.

Da denne artikel blev offentliggjort, havde 2.309 læsere deltaget i afstemningen. De svarer sådan her:

  • 21 procent mener, at Margrethe og Co. er alle pengene værd
  • 73 procent mener ikke, at lønstigningen er ok. Regeringen i stedet burde tilgodese de grupper, der har det hårdt
  • 6 procent er i tvivl

Avisen.dk's Facebookside diskuteres emnet vildt. Flere hundrede er kommet med kommentarer, og der er både opbakning til kongehuset og dyb kritik. For eksempel skriver Jørgen ironisk:

"Det er et helt naturligt tiltag, når man ønsker at fremme uligheden i landet, tag fra de fattige, og giv til dem der har mere end nok."

Du kan også stemme: Klik her og scroll ned til bunden af artiklen

Hanne erklærer:

"Nu bestemmer kongehuset ikke selv hvad de skal have. Men nej, det er ikke rimeligt. Langt fra."

Ib er derimod på Margrethes side:

"Ja tak til kongehuset, det er yderst billigt i forhold til det alternative, ligeledes udfører de et fortræffeligt stykke arbejde.De der påstår at kongehuset ikke laver noget, må øjensynligt være fordi de aldrig selv har udført et stykke arbejde," skriver han.

Den kommentar reagerer Erik på:

"Ib, hvad mener du med fortræffeligt arbejde? Maratonløb, fashion og andre mode arrangementer der betaler med gaver, digtsamlinger og skulpturer eller malerier udført af konen i familien, hvad mener du? Det, du taler om, er en af verdens dyreste gallionsfigurer!

Michael mener, at det kun er dronningen og kronprinseparret, der bør får tildelt apanage:

"Resten må finde sig et arbejde, også grevinden af ingenting. Jokke må selv betale hustrubridrag, det er sgu ikke vores hovedpine, at hun ikke kan holde ham ud."

Helle skriver, at hun - som Margrethe - er offentligt ansat og også får en lønstigning. Og så roser hun dronningen:

"Vores Dronning gør en fuldstændig fantastisk indsats - så hun kan vel også få lønstigning? Ja hendes verden er ikke min og omvendt- men det er vel ok, at der er forskel- jeg er sikker på, at hun knokler, for den position hun har/ er i- selvom det ser enkelt og luksuriøst ud fra vores side."

En række svage grupper mister penge, hvis regeringens finanslov går igennem. En anden gruppe tilgodeses derimod i...

Posted by Avisen.dk on 4. oktober 2015

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.