Dronning Margrethe: Jeg er ikke verdens bedste bedstemor

I anledningen af sin 75-års fødselsdag fortæller dronning Margrethe i ærligt interview om det at være bedstemor
- Mine børnebørn får nok ikke lige så meget tid, som mange andre børnebørn gør.
- Mine børnebørn får nok ikke lige så meget tid, som mange andre børnebørn gør. EPA/Scanpix

Om en uge kan dronning Margrethe fejre sin 75 års fødselsdag omgivet af sin store familie. I den forbindelse fortæller hun nu om sit livs vendepunkter og højdepunkter i et interview med ALT for damerne. Her forklarer hun blandt andet, at hun langtfra er verdens bedste bedstemor for sine børnebørn.

LÆS OGSÅ: Dronningen fik fortovsrist i fødselsdagsgave

- At være dronning er en forpligtelse. Jeg tror ikke, at man har det godt, hvis man ikke har en forpligtelse et eller andet sted i sin tilværelse. Ud over forpligtelsen som dronning ligger mine forpligtelser – og dermed omdrejningspunkter – i kunsten og i familien, som selvfølgelig også spiller en stor rolle for mig, selvom jeg absolut ikke er verdens bedste bedstemor, siger dronningen i det nyeste nummer af ALT for damerne.

Får ikke meget tid

- Mine børnebørn får nok ikke lige så meget tid, som mange andre børnebørn gør. Men jeg glæder mig enormt meget over dem, det er nogle herlige unger, synes jeg. Det er dejligt at se dem vokse op og se, hvor fint de udvikler sig alle sammen. Jeg er egentlig lidt ked af, at jeg ikke rigtigt får lavet så mange kreative ting sammen med mine børnebørn. Vi har da tegnet somme tider, og det er også mægtigt sjovt, men jeg er ikke nogen særligt god pædagog. Nej, det er jeg altså ikke. Jeg er nemlig ikke i besiddelse af nogen form for engleagtig tålmodighed. Og det kræver det, hvis det virkelig skal blive til noget, siger hun.

Fornem gave

Børnebørnene var også i centrum, da dronning Margrethe onsdag i denne uge blev fejret i Aarhus. Borgmester Jacob Bundsgaard (S) holdt tale og gav hende et smykke skabt af arkitekt Alice Rosborg.

LÆS OGSÅ: Derfor er dronningens gyldne gave helt unik

Den 40x40 millimeter store broche besat med ni brillanter.De otte af dem symboliserer dronningens børnebørn. Med plads til flere, hvis kongehuset skulle orke det.

Fejringen fortsætter med stort program i næste uge. Onsdag den 15. april er der gallataffel på Christiansborg Slot for blandt andre regeringens medlemmer.

Torsdag den 16. april på selve fødselsdagen vinker dronningen og den kongelige familie fra balkonen på Christian VII's Palæ, Amalienborg. Det sker klokken 12. En halv time senere kører regentparret i karet fra Amalienborg til Københavns Rådhus, hvor der holdes reception. Endelig er der middag på Fredensborg Slot klokken 20.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.