Dronning Margrethe: Frederik bliver konge, når jeg ikke er her længere

I et interview med tysk nyhedsmagasin afslører dronning Margrethe sine planer for magtoverdragelsen i kongehuset.
I januar viste en undersøgelse lavet af Gallup for BT, at næsten halvdelen af danskerne synes, dronning Margrethe burde lade sig pensionere som sin mand, prins Henrik.
I januar viste en undersøgelse lavet af Gallup for BT, at næsten halvdelen af danskerne synes, dronning Margrethe burde lade sig pensionere som sin mand, prins Henrik. Foto: Scanpix/arkiv

Kronprins Frederik behøver hverken øve sig på kroningsceremoni eller nytårstale.

Dronning Margrethe har nemlig ikke tænkt sig at abdicere før tid. Det slår hun fast i et åbenhjertigt interview med det tyske magasin Der Spiegel.

På spørgsmålet ”har De planer om at overlade tronen til ham (kronprins Frederik, red.) svarer hun:

- Han bliver konge, når jeg ikke er her længere, siger dronning Margrethe til Der Spiegel.

Hun bliver spurgt, om det er lettere for kvinder end mænd at være monarker. Dronningen svarer:

- Jeg tror bestemt, det er lettere for en kvinde, der kommer efter en mandlig monark, som det var tilfældet for mig. Der var ikke nogen rollemodel, jeg skulle vejes op imod. Det stod klart fra begyndelsen, at mange ting ville være anderledes, og det hjalp. Og jeg håber, at den samme ting vil hjælpe min søn, kronprins Frederik, når han bliver konge engang, siger hun.

I januar viste en undersøgelse lavet af Gallup for BT, at næsten halvdelen af danskerne synes, dronning Margrethe burde lade sig pensionere som sin mand, prins Henrik.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.