Dronning Margrethe forarger i Sverige: "Det er jo helt galt"

Dronning Margrethes kørselsvaner forarger i Sverige.
Selvom dronning Margrethe fløj med helikopter til Nordjylland, tog hendes Bentley køreturen gennem landet for at køre hende det sidste stykke til Skagen Museum.
Selvom dronning Margrethe fløj med helikopter til Nordjylland, tog hendes Bentley køreturen gennem landet for at køre hende det sidste stykke til Skagen Museum. Foto: Scanpix/arkiv

De svenske hofreportere er langt fra imponeret af den danske dronning Margrethe.

Det er dronningens rejsevaner, der har sat sin sindene i kog på den anden side af Øresund, skriver Her & Nu

I februar fløj dronningen med helikopter til Nordjylland, da hun skulle åbne Skagens Museum. Samtidig tog hendes Bentley, Krone 121, den helt store tur gennem Danmark for at hente hende, da hun landede. Det fik dengang flere miljøorganisationer til at kritisere dronningen i stærke vendinger. Og nu er historien så også kommet de svenske reportere for øre. De diskuterede sagen i programmet "Kongeligt med Jenny Alexanderson", som avisen Svensk Damtidning sender.

- Det er helt galt, siger Jenny Alexandersson, som er royal hofekspert for Aftonbladet.

Noget lignede ville aldrig kunne ske i Sverige, lyder det også.

- Man kan ikke overføre det til vores konge, for han ville aldrig gøre sådan noget. Han har et enormt engagement i miljøet og efterlever det. Sofia kører elbil, så det ville aldrig ske i her Sverige, siger Jenny Alexandersson, der bliver bakket op af Svensk Damtidnings hofreportere Liv Sander og Johanna Lejon.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.