Dronning hylder datter: Jeg er meget stolt

Dronning Silvia er stolt over, at prinsesse Madeleine udviser et stort engagement i arbejdet for børns rettigheder.

Svenske dronning Silvia og prinsesse Madeleine er ikke blot mor og datter, men også tætte kolleger.

De to royale familiemedlemmer arbejder nemlig sammen om at forbedre børns rettigheder i World Childhood Foundation.

For det arbejde vandt dronningen fredag Bayerischer Stifterpreis, der blev uddelt i München, og hun benyttede anledningen til at hylde sin yngste datter. Det skriver den svenske avis Expressen.

Her fortalte hun, at de to ofte taler sammen om, hvordan de kan fortsætte arbejdet med at forbedre børns levevilkår verden over.

- Nu bor hun i udlandet, men vi har stadig tæt kontakt. Jeg er som mor meget glad og stolt over, at hun har det engagement, sagde dronning Silvia ifølge Expressen.

Den svenske dronning fremhævede særligt, at den 34-årige prinsesse er god til at tage initiativ og komme med egne idéer til kampagner.

Dronning Silvia grundlagde World Childhood Foundation i 1999, og prinsesse Madeleine er i dag protektor for organisationen.

I september var prinsessen derfor også med som hædersgæst, da flere kendisser valfartede til organisationens "Thank You"-galla i New York.

Prinsesse Madeleine bor sammen med sin mand Chris O'Neil i London. Sammen har parret børnene prinsesse Leonore og prins Nicolas.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.