Dronning giver rørende tale: Hylder sine børn

Dronning Silvia roser sine børn for at følge deres hjerte i en rørende tale.

Der er ingen tvivl om, at svenske dronning Silvia er meget stolt af sine tre voksne børn, der alle har fundet kærligheden og stiftet familie.

Det blev tydeligt, da den 72-årige dronning holdt sin åbningstale for en helt særlig kjoleudstilling på Stockholms Slot.

Den stolte dronning benyttede lejligheden til at sende et par kærlige ord af sted til sin ene datter prinsesse Victoria og svigerdatteren prinsesse Sofia, der begge var mødt op til åbningen.

- Kære Victoria og Sofia. Kjolerne herinde minder mig ikke bare og jeres og Madeleines bryllup, indledte dronning Silvia ifølge Svensk Damtidning.

- De minder mig også om, at jeg har haft den store lykke at få tre børn, som alle har været kloge nok til at følge hjertet. Præcis som jeg selv gjorde, fortsatte dronningen ifølge mediet.

Den rørende tale fandt sted i forbindelse med, at kongehuset den 18. oktober blændede op for en ny udstilling på det svenske kongeslot.

Her kan royale fans og nysgerrige kjoleentusiaster slå vejen forbi og se de svenske prinsessers og dronningens egen bryllupskjole.

Udstillingen fejrer, at det i år er 40 år siden, at dronning Silvia giftede sig med Sveriges kronprins, der i dag tiltales kong Carl Gustaf.

Sammen fik det royale par børnene prinsesse Victoria, prins Carl Philip og prinsesse Madeleine.

Prins Carl Philip er den seneste i den royale søskende flok, der er blevet gift. Det overdådige bryllup fandt sted sidste år, hvor han sagde ja til at dele livet med sin udkårne, prinsesse Sofia.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.