Dronning fik chutney i julegave

Hertuginde Kate lavede selv sin første julegave til dronningen.
Dronning Elizabeth kigger ned i barnevognen efter prinsesse Charlottes dåb.
Dronning Elizabeth kigger ned i barnevognen efter prinsesse Charlottes dåb. Foto: Matt Dunham/AP

Hvad giver man til kvinden, der har alt? Det dilemma stod hertuginde Kate i, da hun første gang skulle fejre jul i selskab med dronning Elizabeth på det royale gods Sandringham House.

Efter at have vredet sin hjerne i lang tid, besluttede den nervøse hertuginde sig for, at det var umuligt at konkurrere med de mange overdådige gaver, som dronningen har modtaget i tidens løb. Så i stedet forsøgte hun sig med en simpel gestus.

- Jeg tænkte over, hvad jeg ville give mine egne bedsteforældre, og så kom jeg på, at jeg ville lave noget til dronningen selv, hvilket eller kunne være gået grueligt galt:

- Men jeg besluttede mig for at lave min bedstemors opskrift på chutney, fortæller hertuginden i en ny dokumentar ifølge The Telegraph.

Heldigvis gik de hjemmelavede lækkerier rent ind hos dronningen, der ganske diskret viste Kate, at hun satte pris på den betænksomme gave.

- Jeg var lidt nervøs over det, men næste dag lagde jeg mærke til, at chutneyen var på bordet. Den simple gestus gjorde så meget for mig, og jeg bed mærke i, at hun har gjort sådan ved mange lejligheder. Det viser hendes betænksomhed, og hvordan hun ser efter alle, fortæller Kate.

Og ifølge Kate er dronningen ikke kun god til at tage imod gaver. Hun sørger også for at forkæle sine oldebørn med små ting, hver gang de er på besøg.

- Det viser bare hendes kærlighed til familien, afslutter den taknemlige hertuginde.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.