Dronning fejres med erindringsmønt

Når dronning Elizabeth runder 90 år, bliver hun fejret med en særlig erindringsmønt.
Da dronning Elizabeth i 2015 nåede milepælen som den længst siddende britiske regent, blev der også trykt en særlig erindringsmønt.
Da dronning Elizabeth i 2015 nåede milepælen som den længst siddende britiske regent, blev der også trykt en særlig erindringsmønt. Foto: Chris Jackson/AP

Fejringen af dronning Elizabeths 90-års fødselsdag er nært forestående, og det bliver markeret med en særlig mønt til hendes ære. Det skriver avisen The Telegraph.

Møntens design er udtænkt af kunstneren Christopher Hobbs, der med tanke på dronningens forkærlighed for blomster og natur har valgt en krans af roser som motiv. Derudover bliver den dekorerede mønt præget med dronningens monogram og tallet 90.

Ud over affektionsværdien kommer mønten til at have en købekraft på lidt under halvtreds kroner, men hvis man er pensionist og fylder 90 år den 21. april ligesom dronningen, har man mulighed for at få samlerobjektet kvit og frit.

Mønten bliver præget af The Royal Mint, der også stod bag to erindringsmønter i forbindelse med dronning Elizabeths 70- og 80-års fødselsdag, og stoltheden over at være en del af begivenheden er stor.

- Vi er meget stolte over at fejre denne vigtige begivenhed sammen med nationen med en mønt, der bærer Christopher Hobbs' stærke, men alligevel feminine blomsterdesign, fortæller Anne Jessopp fra The Royal Mint, der ifølge The Telegraph har præget mønter for de britiske monarker i mere end 1000 år.

Det bliver nok ikke kun de særlige erindringsmønter, der kommer til at skifte hænder på dronningens fødselsdag. Den britiske premierminister, David Cameron, har nemlig besluttet at forlænge pubbernes åbningstider med to timer den 21. april, så briterne for alvor kan få skålet for deres dronning.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.