Dronning fejrer krigsdag med smil

Store dele af den engelske kongefamilie fejrede lørdag 70-års-dagen for Andens Verdenskrigs afslutning.
Dronning Elizabeth og prins Phillip deltog i en gudstjeneste på den såkaldte VJ Day, hvor Japan for 70 år siden overgav sig og dermed sluttede Anden Verdenskrig.
Dronning Elizabeth og prins Phillip deltog i en gudstjeneste på den såkaldte VJ Day, hvor Japan for 70 år siden overgav sig og dermed sluttede Anden Verdenskrig. Foto: Hannah McKay/AP

Lørdag den 15. august var det præcis 70 år siden, at Japan overgav sig i Anden Verdenskrig og dermed sluttede krigen.

Dagen, der siden er blevet kendt som "Victory over Japan day", eller blot "VJ Day", blev igen i år fejret af den engelske kongefamilie.

Dronning Elizabeth og hendes mand, prins Phillip, sluttede sig til premierminister David Cameron og flere end 1000 veteraner og medlemmer af de bevæbnede styrker lørdag. Sammen deltog de i en gudstjeneste i Sankt Martin-in-the-Fields Kirke på Trafalgar Square.

Det skriver Hello! Magazine.

På vej ind i kirken hilste dronningen muntert på folkemængden uden for kirken, mens prinsen stolt fremviste sine medaljer fra sin tjeneste i Anden Verdenskrig. Efter regentparret fulgte prins Edward og hans hustru, Sophie Wessex.

Efter gudstjenesten fortsatte dagen med et flyshow, der kunne få de fleste til at kigge måbende op i luften. Først fløj jagerflyet Spitfire forbi, tæt efterfulgt af transportflyet Dakota og flyet med det knap så mundrette navn: Hurricane of the Battle of Britain Memorial Flight. Flere kampfly suste forbi og fejrede - præcis ligesom for 70 år siden - at Anden Verdenskrig er ovre.

Prins Charles og hertuginden af Cornwall, der også var med til festlighederne, fortsatte fejringen herefter. De sluttede sig til flere af krigens veteraner og deres familier i en parade, der sluttede ved Westminster Abbey. Her sluttede festdagen med en reception.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.