Dronning fejrer fødselsdag og gæster Danmark

Dronning Maxima kan i dag fejre sin 45-års fødselsdag, og allerede i morgen, onsdag, drager Hollands dronning mod Danmark
Holands dronning Maxima kan i dag fejre sin fødselsdag med Kong Villem-Alexander. Arkivfoto
Holands dronning Maxima kan i dag fejre sin fødselsdag med Kong Villem-Alexander. Arkivfoto Foto: Colourbox/free

Flagene bliver hejst i Holland i dag den 17. maj.

Den populære dronning Maxima fylder nemlig 45 år.

Ifølge Billed-Bladet skal Maxima fejre dagen med sin mand, kong Willem-Alexander, og deres tre døtre, prinsesserne Catharina-Amalia, Alexia og Ariane.

Men selv når en kongelig har fødselsdag, betyder det ikke, at arbejdet bliver droppet for en dag.

I dag står hun på talerstolen i World Forum Centret i Haag, hvor hun har fået til opgave at åbne en konference for de hollandske pensionskasser.

Hun kan heller ikke fejre sin fødselsdag til den lyse morgen. I morgen går turen nemlig til Danmark, hvor den argentinskfødte Maxima skal deltage i den store kvindekonference, Women Deliver, i Bella Centret.

Det lå absolut ikke i kortene, at Maxima skulle blive dronning i Holland, for hun kunne slet ikke lide kong Willem-Alexander, da de to for første gang mødtes ved en festival i Sevilla i Spanien i 1999.

Faktisk anede argentineren slet ikke, at hun var i selskab med en prins, og flere år senere afslørede hun, at hun dengang fandt ham kedelig og irriterende.

Men den hollandske prins kunne ikke glemme mødet med den smukke Maxima. Han ringede til hende flere gange for at få hende overtalt til at komme til Holland, og til sidst gav hun efter. Det gik så hverken værre eller bedre, end at de blev forelsket og forlovede sig.

Det er tre år siden, at Willem-Alexander blev konge i Holland.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.