Dronning Elizabeth er i chok efter massakre

Den britiske dronning og hendes mand, prins Phillip, har udtrykt deres medfølelse til Orlando-ofrene på Twitter.
Dronning Elizabeth og prins Phillip har sluttet sig til den store mængde af verdensledere og kendisser, der tweeter om Orlando-masseskyderiet.
Dronning Elizabeth og prins Phillip har sluttet sig til den store mængde af verdensledere og kendisser, der tweeter om Orlando-masseskyderiet. Foto: Dominic Lipinski/AP

Hele verden er i chok og sorg, efter et masseskyderi i Orlando, Florida natten til søndag lokal tid dræbte 50 personer.

Det tæller også den britiske dronning og hendes mand, der netop er blevet færdige med anden omgang af fejringen af Elizabeths 90-års fødselsdag. Det royale par udsendte via Twitter en officiel udmeldelse, hvori de udtrykker deres medlidenhed med de sårede og efterladte.

- Prins Phillip og jeg er chokerede over episoden i Orlando. Vores tanker og bønner går til alle dem, der er påvirkede, siger dronningen ifølge tweetet.

Dronning Elizabeth er ikke den eneste regent eller verdensleder, der har grebet til tasterne for at udtrykke sorg eller chok i forbindelse med angrebet på en natklub på homoseksuelle. Blandt andet har den amerikanske præsident, Barack Obama, beordret, at alle flag på føderale bygninger skal flages på halvt indtil torsdag. Det skriver Hello! Magazine.

Udover de 50 dødsfald er mindst 50 andre gæster på natklubben såret.

Se tweetet fra dronning Elizabeth her: https://twitter.com/RoyalFamily/status/742066962562420736

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.