Dronning Elizabeth afviser Obamas helikoptere

Dronningen ville ikke have sin græsplæne ødelagt af amerikanske helikoptere - igen.
Dronning Elizabeth og prins Phillip tog pænt imod deres amerikanske gæster. Men først efter lidt uenighed om antallet af helikoptere på græsplænen.
Dronning Elizabeth og prins Phillip tog pænt imod deres amerikanske gæster. Men først efter lidt uenighed om antallet af helikoptere på græsplænen. Foto: Alastair Grant/AP

Barack og Michelle Obama har været på royalt besøg på Windsor Castle i forbindelse med dronningens 90-års fødselsdag, men det skete ikke uden visse udfordringer med logistikken.

Den amerikanske præsident, hans kone og deres store følge af sikkerhedsvagter havde planlagt at lande på græsplænen foran slottet i seks helikoptere, men det var tre helikoptere for meget, mente dronning Elizabeth.

Dronningen havde nemlig dårlige erfaringer fra sidst, Obama og alle hans helikoptere landede i haven.

Det skete tilbage i 2011, hvor varmen fra maskinerne tilsyneladende sved græsset, og landingshjulene satte tydelige mærker i den royale plæne. Derfor gav fødselaren besked om, at der kun måtte lande tre helikoptere denne gang, så skaderne på plænen ikke blev så omfattende, skriver Daily Mail Sunday.

Selv om det amerikanske Secret Service flere gange forsøgte at få lov til at lande med flere helikoptere, så blev det, som dronningen havde befalet: Tre helikoptere landede på græsplænen, der stammer tilbage fra 1700-tallet og er en af Storbritanniens ældste.

Diskussionen om antallet af helikoptere ødelagde dog ikke den gode stemning under besøget, og Barack Obama havde kun positive ting at sige, da han efterfølgende talte til pressemødet i London side om side med David Cameron.

- Hun er i sandhed en af mine favoritpersoner, og skulle vi være så heldige selv at blive 90, så håber vi at være så livlige, som hun er. Hun er en forbløffende person og en sand juvel i verden, og ikke kun i Storbritannien, sagde præsidenten.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.