Dronning donerer penge til jordskælvsofre

Den britiske dronning Elizabeth har doneret et ukendt beløb til ofrene for jordskælvene i Italien.
Det er ikke offentligt kendt, hvor mange penge, dronning Elizabeth har doneret til jordskælvsofrene i Italien.
Det er ikke offentligt kendt, hvor mange penge, dronning Elizabeth har doneret til jordskælvsofrene i Italien. Foto: Markus Schreiber/AP

Hele verden så forfærdet med, da Italien i den forgangne uge blev ramt af en række jordskælv, der har kostet i omegnen af 300 mennesker livet og efterladt flere tusind hjemløse.

Også den britiske dronning Elizabeth er blevet voldsomt påvirket af katastrofen, og det har fået hende til at gribe til lommerne, skriver britisk Røde Kors på Twitter.

Dronningen har valgt at donere et ukendt beløb af sine egne penge til at hjælpe ofrene.

- Vores protektor dronningen har foretaget en privat donation til vores indsats for de italienske jordskælvsofre. Vi vil gerne takke alle, som har doneret, skriver britisk Røde Kors på Twitter.

Selv har dronning Elizabeth ikke omtalt donationen. Til gengæld har hun på vegne af det britiske kongehus udsendt en officiel kondolence til den italienske præsident, Sergio Mattarella, efter katastrofen.

- Prins Philip og jeg var kede af at høre om de mange dødsfald efter jordskælvet i det centrale Italien. Vores tanker og bønner er med det italienske folk. Specielt familierne og vennerne til de ramte, lyder det i kondolencen.

Ifølge AFP er flere udenlandske statsborgere blandt jordskælvenes ofre. Heriblandt har tre briter mistet livet i katastrofen.

Læs tweetet fra britisk Røde Kors her: https://twitter.com/BritishRedCross/status/769156249007120388

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.