Dronning: Disse kendisser skal fejres

Dronning Elizabeth har offentliggjort listen med de engelske stjerner, der skal fejres i den årlige fødselsdagshædring.
Dronning Elizabeth har listet 1163 stjerner, der har fået en orden i det britiske kongehus.
Dronning Elizabeth har listet 1163 stjerner, der har fået en orden i det britiske kongehus. Foto: Peter Morrison/AP

De fleste mennesker har ikke meget mere end en håndfuld yndlingsskuespillere, -sportsstjerner eller -musikere. Den engelske dronning Elizabeth har 1163.

Det er i hvert fald det antal, hun har listet i sin fødselsdagshædring, hvor hun hvert år hædrer og tildeler engelske stjerner en orden i kongehuset. Det skriver Hello! Magazine.

To af de skuespillere, der står øverst på listen, er Eddie Redmayne og Benedict Cumberbatch. Til seneste Oscar-uddeling var de begge nominerede i kategorien "bedste mandlige hovedrolle", men Redmayne stak af med prisen.

Denne gang er det omvendt. Cumberbatch har netop fået titlen som kommandør i den britiske orden for sit skuespil og velgørenhedsarbejde. Redmayne fik ordenen trinnet under, nemlig officer.

En anden af dronningens favoritskuespillere er den 55-årige Kevin Spacey, der spiller den manipulerende præsident i serien "House of Cards". Selvom han ikke er engelsk, har den amerikanske stjerne alligevel sneget sig med på listen efter sit arbejde på den engelske teaterscene - og har tilmed fået en ridderorden.

- Jeg er beæret og ydmyg over denne anerkendelse fra dronningen. Jeg vil gerne takke det britiske folk for at være så opbakkende omkring mine anstrengelser, når det kommer til Old Vic (teater, red.). Jeg føler mig som en adopteret søn, siger Spacey til Hello! Magazine.

Andre kendisser på listen er komiker Lenny Henry, sanger Van Morrison, fodboldspiller Frank Lampard, rygby-stjerne Johnny Wilkinson og kaptajn for det engelske fodboldhold Casey Stoney.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.