Dronning åbner op om liv i pressens søgelys

Det har ikke altid været let for den svenske kongefamilie at være i pressens søgelys, afslører dronning Silvia i et nyt interview.

Som kongelig må man konstant leve med pressen i hælene - og det er ikke altid let.

Sådan lyder budskabet fra den svenske dronning Silvia i et nyt interview med det tyske familiemagasin Nido, hvor hun ærligt åbner op om det svenske kongehus' forhold til pressen.

Og ifølge dronning Silvia gælder der strengere regler, når man er født med kongeligt blod i årerne.

- Der er ikke megen plads til fejl. Generelle regler, som ingen alkohol under atten år, må vores børn i højere grad følge, også fordi, de er forbilleder, lyder det ærligt fra dronning Silvia i interviewet.

Derfor har hun da også bekymret sig meget for sine tre børn, kronprinsesse Victoria, prinsesse Madeleine og prins Carl Philip, da de fyldte atten år og for alvor kom i pressens søgelys.

- Sværere blev det, da vores børn blev myndige. Da tænkte journalisterne, at nu er de atten, nu er de voksne. Men det passer naturligvis ikke. Man bliver jo ikke voksen fra den ene dag til den anden, lyder det fra dronningen, der til tider syntes, pressen var for hård ved hendes børn.

- Børnene var stadig ved at udvikle deres personligheder, og pressen var ofte meget hårde ved dem. Det var ikke altid let, fortæller dronningen åbenhjertigt.

Dronning Silvia er selv af tysk afstamning og har givet interview til magasinet forud for det svenske kongepars statsbesøg i Tyskland.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.