Drinken før middagen får dig til at spise mere

Får du et glas vin eller en cocktail før middagen, vil den påvirke dig i en retning, der får dig til at øse godt op på tallerkenen og spise mere, end du ellers ville.
Skåål!!!
Skåål!!! FOTO: Scanpix

En drink før middagen er i nogle hjem lige så naturligt som at spise morgenmad, og lige så hyggeligt og rart det er, lige så farligt kan det være for din talje.

Et mindre studie bragt i magasinet Obesity viser, at der hos visse personer er en tendens til at indtage mere mad, hvis de får sig en drink før deres aftensmad – noget der sætter deres appetit i vejret, skriver Health.com.

Studiet har fundet ud af, at alkoholen går ind og rører ved et bestemt sted i hjernen, hvor den er særlig følsom overfor duften af mad – den følsomhed skaber en trang og et fokus på netop madlugte og skaber dermed en større lyst efter det.

En ud af mange fælder

Desværre er det ikke sådan, at denne nye opdagelse kan bruges i kampen mod fedme, fortæller forsker i ernæring, Martin Binks, fra Texas Tech Universitet.

- Det vigtige ved dette studie er, at det tilføjer endnu en brik til den kompleksitet, der er indenfor appetitregulering. Der er hundredevis af påvirkninger, når det kommer til spisevaner, og alkohol er blot en af dem, siger han.

Netop derfor kan den ny viden ikke bruges til at opfinde verdens nye og bedste slankekur, for vi reagerer alle forskelligt på mad og vores lyst stammer fra forskellige ting.

Men det er en mindre ting, der er værd at tage med i overvejelserne, hvis du vil slanke dig. Den kan tage dig et skridt i en rigtig retning, for ikke alene spiser du måske mindre, du sparer også de kalorier, der er i din drink.

Og som forskeren sige, jo mere alkohol vi drikker, jo mere spiser vi uden at tænke os om og meget af det kan føre til overvægt på den lange bane.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.