Drenge kørte ræs med politiet i stjålen bil

Sømmåtte fik drenge på 15 og 16 i stjålen bil til at tabe farten ved Lunderskov.
Betjente i to politikredse var i sving tidligt søndag morgen, da fire unge forsøgte at slippe væk i en stjålen bil fra Vejen (arkivfoto).
Betjente i to politikredse var i sving tidligt søndag morgen, da fire unge forsøgte at slippe væk i en stjålen bil fra Vejen (arkivfoto). Foto: Colourbox/Free

Fire drenge på 15 og 16 år troede tidligt søndag morgen, at de i en stjålen bil kunne køre fra politiet i Vejen. Den actionfilm, de tog initiativ til, varede i cirka 20 minutter.

Det begyndte cirka klokken 4.30, da betjentene i en patruljevogn fik øje på en stjålen bil med fire personer, oplyser politiet.

Bilen ville dog ikke stoppe, og derefter udviklede det sig til en biljagt i retning mod Kolding.

- Den strakte sig over cirka 10-15 kilometer, siger vagtchef Anders Hansen fra Syd- og Sønderjyllands Politi om det, der i politisprog kaldes en eftersættelse.

Politifolk fra en anden kreds, Sydøstjyllands Politi, meldte sig på banen. Øst for Lunderskov smed de sømmåtter ud på vejen.

På grund af den manglende luft i dækkene fortsatte de fire unge derefter i stærkt nedsat fart.

- Patruljevognen kom op på siden af vognen og måtte lige puffe til den, før den standsede, siger vagtchef Anders Hansen.

I bilen sad to drenge på 15 år og to drenge på 16. De er fra Vejen-området. Nu venter der en straffesag, som kommer til at handle om blandt andet brugstyveri.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.