Dreng til kronprinsesse: Du ligner en 16-årig

Den norske kronprinsesse Mette-Marit fik for nylig en uventet kompliment, da hun var på tur for at få nordmændene til at læse mere.
Den norske kronprinsesse Mette-Marit så ud til at nyde øjeblikket, da hun for nylig fik at vide, at hun ligner en pige på 16.
Den norske kronprinsesse Mette-Marit så ud til at nyde øjeblikket, da hun for nylig fik at vide, at hun ligner en pige på 16. Foto: Salvatore Di Nolfi/AP

Selvom kronprinsesse Mette-Marit runder de 42 år til august, kan hun stadig forveksles med en 16-årig pige. Det mener en dreng fra Oppdal i hvert fald.

Komplimenten blev leveret af den 10-årige Mads-Andreas fra Oppdal nær Trondheim, hvor Mette-Marit tirsdag gjorde sit første holdt på turen med det såkaldte Litteraturtog. Det skriver det norske Se&Hør.

Det lille tog fyldt med bøger påbegyndte tirsdag morgen sin tur rundt i landet med Mette-Marit og et antal forfattere om bord. Formålet med turen er at få folk rundt om i det norske land til at læse flere bøger.

Det er anden gang, Mette-Marit tager på en sådan litterær togrejse. I år har den norske kronprinsesse så også taget sin mor Marit Tjessem med.

Hun var også at finde på første række, da kronprinsessen introducerede de to litterære talere, forfatterne Roy Jacobsen og Helga Flatland på Trondheim Bibliotek.

Projektet med at fremme læselysten hos nordmændene er et tema, kronprinsessen virkelig brænder for. Som selverklæret bogorm, tager Mette Marit aldrig selv nogen steder uden en bog under armen.

- Jeg kan leve mig så meget ind i en bog, at ingen kan komme i kontakt med mig. For mig er det netop litteraturens gave. Gennem den forstår jeg mig selv og mit liv lidt bedre, fortalte Mette-Marit i forbindelse med sidste års litteratur-tur.

Tirsdagens togrejse sluttede i Lillehammer, hvor kronprinsessen forestår den officielle åbning af Norsk Litteraturfestival. Onsdag morgen er Mette-Marit desuden vært for en litteratursalon i byen, inden toget bevæger sig videre mod sin endestation Hamar.

Se Mette-Marits selfie sammen med sin mor om bord på litteraturtoget her: https://twitter.com/CrownPrincessMM/status/602867478985838594

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.