TERROR I KØBENHAVN

Dræbt mand hjalp til ved konfirmation

Det var en 37-årig jødisk mand, der natten til søndag blev dræbt af skud i hovedet ved synagogen i Krystalgade. Han hjalp til ved en konfirmation.
Det var ved Den Jødiske Synagoge i Krystalgade, at en ung jøde i nat mistede livet, da en gerningsmand skød ham og samtidig sårede to betjente.
Det var ved Den Jødiske Synagoge i Krystalgade, at en ung jøde i nat mistede livet, da en gerningsmand skød ham og samtidig sårede to betjente. Liselotte Sabroe, Scanpix/arkiv

Formanden for Det Jødiske Samfund i Danmark, Dan Rosenberg Asmussen fortæller til TV2 News, at den mand der i nat mistede livet ved synagogen i krystalgade var jøde og hjalp til ved en konfirmation.

- Han var medlem af Det Jødiske Samfund og stod og foretog adgangskontrol ved synagogen i Krystalgade, fordi der fandt en jødisk konfirmation sted, siger formanden.

Det lykkedes ikke gerningsmanden at få adgang til menigheden. Han skød den unge mand i hovedet og sårede to betjente, der begge er uden for livsfare.

Dan Rosenberg Asmussen fortæller, at omkring 80 mennesker deltog ved konfirmationsfesten og siger videre til TV2 News:

- Jeg er i chok. Hele menigheden er i chok. Det minder om en mareridtsagtig gentagelse af Paris.

Ved konfirmationen havde man oprustet med en vagt og ekstra udstationeret politi på grund af attentatet på Østerbro. Trods det lykkedes det gerningsmanden at slippe væk til fods efter at have skudt mod vagten og betjentene.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.